Michael van Gerwen is goed uit de coronabreak gekomen. De Nederlander won tot dusver twee van de vier toernooien op de PDC Summer Series in Milton Keynes.

“Ik heb mezelf natuurlijk wel voorbereid, maar dat had nog wel iets beter gekund”, aldus Van Gerwen. “Als je veel talent hebt, wordt het wel een beetje makkelijker.”

Van Gerwen is al lange tijd nummer één van de wereld en heeft intussen ook een indrukwekkende erelijst opgebouwd met tal van grote titels. Toch vindt de Nederlander zich niet de meest getalenteerde speler op de PDC-Tour. “Spelers als Michael Smith bijvoorbeeld hebben zeker meer talent. “Maar zij gebruiken het niet zoals ik dat doe. Je moet het in je hoofd gebruiken en dat is heel belangrijk.”

De 31-jarige Vlijmenaar blikte ook nog even terug op zijn tweede toernooizege op de PDC Summer Series. In de finale troefde hij José De Sousa af. “Hij is een rare en saaie speler. Ik weet niet wat ik van hem kan verwachten. Hij gooit gewoon zijn pijlen en hij is een fantastische speler. Het is niet de eerste keer dat hij een finale bereikt.”

Steve Welsh/PDC

Foto: Steve Welsh/PDC

Tags:

Author: Bram Coenen