Michael van Gerwen boekte een zakelijke overwinning op Gerwyn Price. Door een ijzersterke laatste leg (11-darter, red.) kwam het gemiddelde zelfs nog boven de 104 uit.

De Welshman pakte brutaal een 2-1 voorsprong, maar de 28-jarige Brabander pakte vervolgens vijf legs op rij. Nadat Price zijn derde leg had gewonnen, maakte Van Gerwen in leg tien een einde aan de partij met een 11-darter.

”Ik denk dat ik redelijk gespeeld heb, maar ik kan veel beter. Op de juiste momenten deed ik de juiste dingen en dat heeft mij twee punten opgeleverd”, concludeerde de tweevoudig wereldkampioen. ”De punten zijn uiteindelijk ook het belangrijkst.”

”Ik wil mijn niveau verbeteren voor de rest van de Premier League. Ik voel me goed. Momenteel heb ik de koppositie in handen en deze plek wil ik behouden.”

Tags: |

Schrijver: Pieter Verbeek