Van de laatste veertien toernooien waar Michael van Gerwen aan meedeed, wist Mighty Mike er slechts twee te winnen. Toch is de Vlijmenaar volgens darts-analist Wayne Mardle nog steeds de topfavoriet op de World Grand Prix.

Dat komt in de eerste plaats omdat Van Gerwen viervoudig toernooiwinnaar is op de World Grand Prix. Zo was de nummer één van de wereld de sterkste in 2012, 2014, 2016 en 2018. Daarnaast denkt Mardle dat het format het beste bij de kwaliteiten van de Nederlander past, zo blikt Hawaii 501 vooruit in gesprek met Sky Sports.

”Michael weet dat het format hem goed ligt en dat hij één van de beste finishers op deze planeet is. Hij staat bij elke statistiek bovenaan. Daarnaast is hij ook het meest constant. Dat heeft Michael bewezen en daardoor is hij nu drievoudig wereldkampioen.”

”Het verschil tussen hem en de rest is dat Van Gerwen vaak de juiste dingen op de juiste momenten doet, zelfs als hij slecht speelt. Ik denk dat hij nog steeds de favoriet is, al weet ik niet waarom. Soms legt hij zichzelf te veel druk op. Michael weet hoe hij zich moet ontspannen en dat moet hij ook gewoon doen.”

Klik hier voor meer informatie over dit toernooi, waaronder de verdeling van het prijzengeld en het toernooischema.

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Tags:

Author: Pieter Verbeek