Michael van Gerwen baande zich dinsdagavond een weg naar de kwartfinale van de World Grand Prix dankzij een 3-0 overwinning op landgenoot Jeffrey de Zwaan.

De titelverdediger in Dublin boekte zondag een nerveuze zege op Jamie Hughes, maar tegen De Zwaan was Van Gerwen – met name in de eerste twee sets – een klasse apart.

De Zwaan had van Mighty Mike gewonnen op de UK Open en World Matchplay in 2018, maar kreeg in de gehele wedstrijd maar drie dubbels om legs te winnen. Al in de eerste set toonde Van Gerwen zijn dominantie met twee 12-darters.

The Black Cobra gooide 120 uit in de tweede set, maar de set ging met 3-1 naar de Vlijmenaar. Dat herhaalde de nummer één van de wereld in de derde set voor de winst.

”Ik weet wat ik kan en ik heb denk heel goed gespeeld”, zei Van Gerwen na afloop tegen de PDC. ”Dat moest ook. want Jeffrey is een goede jongen en een fenomenale getalenteerde speler. Dus je moet hem onder druk houden om te zorgen dat je hem voorblijft.”

Van Gerwen speelt donderdag in de kwartfinales tegen Mervyn King. Dat is de speler waartegen hij in 2012 zijn eerste major-titel bij de PDC won. De regerend wereldkampioen wil tegen King net zo goed spelen als tegen De Zwaan.

”In mijn volgende partij moet ik tegen Mervyn en ik wil tegen hem net zo goed spelen als tegen Jeffrey. Uiteraard schat ik mijn kansen goed in, maar Mervyn is weer goed in vorm. Ik moet ervoor zorgen dat ik scherp ben.”

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Tags:

Author: Pieter Verbeek