Michael van Gerwen kon zondagavond opgelucht ademhalen op de World Grand Prix. Dankzij twee geweldige finishes vocht Mighty Mike zich langs Jamie Hughes in de eerste ronde.

Vooral de 135 finish in de derde set was van grote schoonheid. Van Gerwen stond op dat moment met de rug tegen de muur. Hughes had even daarvoor één kans gemist om op één leg van de zege te komen, maar liet wel tops staan. De nummer één van de wereld voorkwam echter dat de Engelsman nog een kans kreeg en trok even later de winst naar zich toe.

”Ik heb over het algemeen niet mijn beste spel laten zien, maar op sommige momenten was ik fenomenaal. Die momenten hebben mij de overwinning bezorgd. Die 135 finish deed hem heel veel pijn”, analyseerde Van Gerwen na afloop.

De Vlijmenaar deelde ook meteen een compliment uit aan zijn Britse tegenstander. ”Voor een eerste keer speelde Jamie erg goed. Ik had het soms moeilijk en kan veel beter dan dit. Maar het blijft een kort spelformat en dat is lastig. Maar ik ga dit jaar opnieuw de titel winnen”, zo is de nummer één van de wereld duidelijk over zijn doelstelling.

Tags:

Author: Pieter Verbeek