Michael van Gerwen is de Premier League Darts voortvarend begonnen met twee zeges. Met vier punten is Mighty Mike de enige speler zonder puntverlies in de competitie.

De nummer één van de wereld heeft zichzelf ten doel gesteld om voor de vijfde keer op rij de Premier League te winnen. Dat zou in totaal de zesde titel zijn voor Van Gerwen, een evenaring van de prestatie van dartslegende Phil Taylor.

Ondanks een perfecte start met twee zeges denkt de Vlijmenaar nog veel te kunnen verbeteren. ”Ik heb de afgelopen weken hard gewerkt om mezelf te verbeteren en om beter te presteren. Ik kan niet klagen”, vertelt de drievoudig wereldkampioen in gesprek met de PDC.

”Er ligt nog meer in het verschiet en er zijn nog punten waar ik mezelf kan verbeteren. Dat geeft mij alleen maar meer motivatie. Ik ben terug waar ik thuishoor en dat is bovenaan de ranglijst. Daar heb ik de afgelopen jaren ook telkens gestaan. In de Premier League draait het niet om geluk, het gaat om constant presteren.”

”Mensen moeten niet aan mij twijfelen. Ik weet wat mijn kwaliteiten zijn en waar mijn zwaktes liggen. Ik ben een complete speler. Wanneer iets niet gaat zoals ik wil, zorg ik ervoor dat zoiets wel weer lukt.”

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek