Michael van Gerwen heeft flink huisgehouden in de kwartfinale van de Unibet Masters. De nummer één van de wereld walste over James Wade heen, die toch nog twee legs wist te pakken. ‘Mighty Mike’ noteerde een gemiddelde van maar liefst 111,14.

Vooral in het eerste gedeelte van de partij was Van Gerwen ongenaakbaar. Met een 11-darter, twee 12-darters en 13-darters snelde de tweevoudig wereldkampioen naar een 7-0 voorsprong.

Een 14-darter bracht de 28-jarige Brabander vervolgens op 8-0, waarna Wade met een knappe 121 finish zijn eerste leg wist te winnen. ‘The Machine’ had de smaak te pakken en won pardoes ook meteen zijn tweede leg.

Na de tweede onderbreking vond Van Gerwen het welletjes en stond hij geen leg meer af. ‘MvG’ vuurde twee 14-darters in het bord en bereikte daarmee de laatste vier in Milton Keynes. Tegenstander in de halve finale is Gary Anderson, de Schot won met 10-6 van Gerwyn Price.

Doe mee aan het Premier League Darts Spel 2018.  Maak voor maar 5 euro kans op een 1e prijs van 88 euro en een minimale prijzenpot van 500 euro!

Tags: |

Schrijver: Pieter Verbeek