Michael van Gerwen heeft een goede start gemaakt aan het nieuwe seizoen in de Premier League Darts. De nummer één van de wereld versloeg WK-finalist Michael Smith met 7-5 dankzij een uiterste versnelling.

”Ik was niet helemaal zelfverzekerd ”, reageerde Van Gerwen na afloop in gesprek met RTL 7. ”Ik was best gespannen. Dat mag mij natuurlijk nooit gebeuren. Op een gegeven moment miste ik alle triples in één leg. Ik wil dan te graag. Dan lukt het vaak juist niet.”

In de laatste leg lukte wél bijna alles. Dankzij een 11-darter trok de Brabander de zege naar zich toe. Eerder in de partij stond Van Gerwen op een break voorsprong, maar trok Smith de stand gelijk met een 150 finish.

”Die deed wel even zeer. Maar uiteindelijk sleep ik de wedstrijd eruit, dat is wel heel fijn. Dit geeft veel voldoening en zelfvertrouwen.”

Klik hier voor meer informatie over de Premier League Darts, waaronder de verdeling van het prijzengeld en het speelschema.

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek