Met twee titels op zak keert Michael van Gerwen weer huiswaarts na een Pro Tour-weekend in Barnsley. De 28-jarige Brabander won zowel zaterdag als zondag een Players Championship.

Zaterdag was Van Gerwen met 6-4 te sterk voor James Wade in de finale. Een dag later werd Corey Cadby met 6-1 verslagen. ‘Mighty Mike’ miste op de slotdag van het Pro Tour-weekend ook nog eens tweemaal een pijl op dubbel 12 voor een negendarter.

Toch was de tweevoudig wereldkampioen niet tevreden met het niveau die hij zondag liet zien. De nummer één van de wereld ontsnapte twee keer aan uitschakeling tegen Ryan Searle en Luke Woodhouse. Beide duels werden uiteindelijk wel met 6-5 gewonnen.

”Ik had geen goede dag, ik speelde slecht. Uiteraard ben ik wel tevreden met het resultaat, toernooizege 102”, concludeerde Van Gerwen. ”Ik benutte de kansen die ik kreeg en maakte niet veel fouten in de finale.”

”Corey is een hele goede speler, maar wellicht wilde hij te graag in de finale. Ik weet zeker dat hij in de toekomst hele mooie dingen gaat laten zien. Met zijn kwaliteiten, kan Corey gemakkelijk in de top-10 komen. Hij heeft veel talent en een goede worpstijl.”

Over de vorm kan Van Gerwen nog wel kritisch zijn, maar over zijn resultaten van dit jaar zeker niet. ‘MvG’ wist dit jaar al vijf titels te winnen en won maar liefst 38 van zijn veertig gespeelde wedstrijden. Enkel Peter Wright en Michael Smith wisten hem vooralsnog een nederlaag toe te brengen.

Tags: |

Schrijver: Pieter Verbeek