Michael van Gerwen gaat niet naar het NOC*NSF Sportgala. De drievoudig wereldkampioen heeft een uitnodiging voor het gala resoluut van de hand gewezen.

De nummer één van de wereld heeft zich in het verleden vaker kritisch uitgelaten over het sportgala, waar de beste Nederlandse sportman en sportvrouw van het jaar worden verkozen. ”In het verleden hebben ze me teleurgesteld. In het jaar dat ik alles won wat ik kon winnen, was ik niet eens genomineerd. Ik ga nooit van mijn leven naar dat gala”, zegt Van Gerwen tegen het AD.

Dit jaar stond Mighty Mike – net als in 2017 – wel op de shortlist. ”Maar dat kwam volgens mij omdat er de nodige kritiek is geweest. Dan hoeft het van mij niet meer. Ze nemen me niet serieus.”

Zelfs bij een officiële nominatie had de Brabander niet bij het sportgala aanwezig kunnen zijn. Het gala vindt plaats op woensdag 18 december, wanneer het WK Darts bezig is in Londen. ”Ik zou niet kunnen in verband met het WK. Maar al had ik wel gekund, was ik dus niet gegaan.”

Tags:

Author: Pieter Verbeek