Bepaalde sporters kunnen nooit sporter of sportteam van het jaar worden op het sportgala van NOC*NSF. Hoe groot hun prestaties ook zijn. Dit jaar stond voor het eerst een darter, Michael van Gerwen, op de shortlist voor nominaties. Hij werd dit jaar wereldkampioen en is al jaren de nummer 1 op de wereldranglijst. Toch is hij uiteindelijk niet genomineerd.

Feyenoord, na 18 jaar weer kampioen van Nederland, stond zelfs niet op de shortlist voor beste sportteam van Nederland. En wat te denken van Kai Verbij, EK en WK sprintkampioen in 2017, een wereldprestatie maar ook hij ontbrak op de shortlist.

NOC*NSF stelt strenge voorwaarden aan de nominaties, te streng volgens de makers van de website Sportpublieksprijs.nl. Een vakjury bepaalt wie genomineerd kan worden én wie er uiteindelijk wint.

Allemaal leuk en aardig… maar daarmee sluiten ze heel veel sporters uit die keihard hun best doen om aan de top te staan. Van wie wij, supporters, heel het jaar genieten.

En daarom beslis jij zelf, ook dit jaar weer, wie beste sportman, sportvrouw en sportteam van 2017 wordt. Zodat jouw favoriete sporter ook een kans heeft om te winnen.

Breng hier je stem uit op je favoriete sporter en help jouw favoriet aan de Sportpublieksprijs 2017!

Foto: Kelly Deckers

Tags:

Schrijver: Pieter Verbeek