Michael van Gerwen maakte in 2013 zijn debuut in de Premier League Darts en sindsdien wist hij telkens de reguliere competitie als nummer één af te sluiten.

Aan die reeks kan dit jaar zomaar een einde komen, want na elf speelrondes staat Van Gerwen op achterstand. Koploper Rob Cross heeft een voorsprong van één punt op de Brabander. Donderdagavond staan de twee rivalen tegenover elkaar in Cardiff.

Van Gerwen ziet deze wedstrijd met vertrouwen tegemoet. ”Ik ga hem van de eerste plaats stoten”, vertelt de nummer één van de wereld tegen de PDC. ”Ik denk dat het een geweldige wedstrijd gaat worden.”

”Rob is in een geweldige vorm, één van de beste spelers op dit moment. Maar ik geloof in mijn eigen kunnen en weet wat ik kan doen. Ik ga druk op hem zetten en we zullen zien hoe hij daarmee omgaat.”

Klik hier voor meer informatie over de Premier League Darts, waaronder de verdeling van het prijzengeld.

Twaalfde speelronde – Donderdag 18 april
Motorpoint Arena, Cardiff

Mensur Suljovic v Daryl Gurney
Rob Cross v Michael van Gerwen
Michael Smith v Gerwyn Price
Peter Wright v James Wade

Pieter Verbeek/PV-Darts

Foto: Pieter Verbeek/PV-Darts

Tags:

Author: Pieter Verbeek