Michael van Gerwen jaagt vanaf zaterdagavond op zijn derde titel op de Grand Slam of Darts. ‘Mighty Mike’ won het toernooi de afgelopen twee jaar en hij wil er dolgraag een derde titel aan toevoegen.

In zijn eerste poulewedstrijd speelt de 28-jarige Brabander tegen Ross Montgomery, een speler waar hij in 2006 voor het laatst tegen speelde. De Schot won destijds met 3-2 van Van Gerwen. Zondagavond en dinsdagavond wachten nog groepswedstrijden tegen Joe Murnan en Rob Cross. Op de website van de PDC, blikt de regerend wereldkampioen vooruit op het toernooi.

”Ik voel me geweldig na de goede resultaten in de afgelopen weken. Ik kijk erg uit naar de start van de Grand Slam”, laat Van Gerwen weten. ”Ik heb het toernooi de afgelopen twee jaar gewonnen en zou er graag een derde aan toevoegen, maar ik kan niet te ver vooruit kijken.”

”Ik weet dat ik in een goede vorm zit, maar ik moet er zeker van zijn dat ik mij voor elke wedstrijd goed voorbereid. De poulewedstrijden zijn kort, dus je moet goed starten. Ik heb al een lange tijd niet tegen Ross (Montgomery red.) gespeeld, maar hij is een goede speler. Ik ben enkel met deze wedstrijd bezig, verder mag je nog niet kijken.”

 

Tags: |

Schrijver: Pieter Verbeek