Michael van Gerwen hoopt donderdagavond tijdens de vierde speelronde van de Premier League Darts tegen William O’Connor zijn nederlaag van vorige week recht te zetten.

De nummer één van de wereld leed vorige week in Cardiff een verrassende nederlaag tegen Nathan Aspinall. In Dublin treft Van Gerwen in O’Connor één van de Challengers van de Premier League dit seizoen.

Voor de 30-jarige Brabander is het geen probleem om zich weer te moeten bewijzen. ”Natuurlijk is het altijd teleurstellend om te verliezen, zeker in de Premier League. Het is echter zaak om daar sterker van terug te komen.”

”Dat heb ik in het verleden ook vaak laten zien. We gaan zien wat er donderdag gaat gebeuren. In de Premier League kan je niet verwachten dat je elke wedstrijd wint, je speelt immers tegen de beste spelers ter wereld.”

Van Gerwen denkt in Dublin echter niet op de steun van het publiek te hoeven rekenen. ”Ik houd van spelen in Dublin. Het publiek is daar altijd geweldig, maar ik weet zeker dat ze nu achter William (O’Connor, red.) gaan staan. Hij zal klaar zijn voor deze wedstrijd, maar ik ben goed genoeg om de klus te klaren.”

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek