Michael van Gerwen was na afloop van zijn duel tegen Michael Smith in de Premier League Darts zeer tevreden met zijn vertoonde spel. De nummer één van de wereld was vooral te spreken over zijn scherpe finishes, die hem een 8-3 overwinning op Smith bezorgden.

De Vlijmenaar was dodelijk op de dubbels met een finishpercentage van dik 61 procent. Ook scorend speelde Van Gerwen uitstekend tegen de vice-wereldkampioen. De nummer één van de wereld noteerde een gemiddelde van 109.

”Ik wist dat ik vandaag iets speciaals nodig had en dat heb ik laten zien”, was de eerste reactie van ‘Mighty Mike’ na afloop. ”Mijn dubbels waren fenomenaal en ik zette Smith vanaf het begin meteen onder druk.”

”Ik heb goed gespeeld en dat wil ik doorzetten, er komt nog meer aan. Deze overwinning is goed voor mijn zelfvertrouwen. Mijn vorm is degelijk dit jaar en ik maak vooralsnog weinig fouten.”

Volgende week wacht een ontmoeting met koploper Rob Cross. Bij winst neemt Van Gerwen de leiding weer over van de Engelsman. ”Hij is erg goed in vorm momenteel. Ik zal sterk moeten zijn om van hem te winnen.”

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek