Michael van Gerwen heeft zijn zinnen gezet op het terug veroveren van de titel op de Grand Slam of Darts, nadat hij afgelopen weekend zegevierde tijdens de World Series of Darts Finals in Amsterdam.

De Vlijmenaar is drievoudig kampioen in Wolverhampton. Van Gerwen won het toernooi van 2015 tot en met 2017. Vorig jaar verloor hij in de halve eindstrijd van Gary Anderson, die op zijn beurt in de finale onderuit ging tegen Gerwyn Price.

Sinds vorig jaar gaat de bokaal van de Grand Slam door het leven als de Eric Bristow Trophy, vernoemd naar de in 2018 overleden dartslegende. Van Gerwen hoopt deze beker volgende week omhoog te kunnen tillen.

”Ik wil alle toernooien die ik speel winnen. Iedereen weet wat ik kan en blijf proberen te doen waar ik goed in ben. Dat is namelijk darten en ik geniet van mijn werk. Dat is namelijk ook belangrijk.”

”Het gevoel is goed en ik denk dat ik niet ver verwijderd ben van mijn beste vorm. Dat zal ik volgende week moeten laten zien om de titel te veroveren. Ik weet dat ik nog beter kan.”

Kelly Deckers/PDC

Foto: Kelly Deckers/PDC

Tags:

Author: Pieter Verbeek