Michael van Gerwen denkt dat enkel Gary Anderson hem kan afhouden van een derde wereldtitel wanneer beide spelers in topvorm zijn.

De Nederlander begint aan het WK Darts als de nummer één van de plaatsingslijst, terwijl Anderson als vierde gerangschikt is in Londen. Van Gerwen won het wereldkampioenschap in 2014 en 2017, de Schot was de sterkste in 2015 en 2016.

Wanneer de twee rivalen hun eerste vier WK-duels winnen in Alexandra Palace, treffen Van Gerwen en Anderson elkaar in de halve finales. Om zijn kansen op de wereldtitel te vergroten moet het niveau een paar procentjes omhoog, zo zegt de 29-jarige Brabander in gesprek met Irish Times.

”Iedereen weet dat enkel Gary Anderson mij echt kan uitdagen wanneer ik in topvorm ben”, zegt de nummer één van de wereld. ”Ze moeten allemaal op hun best zijn om mij te verslaan, dat is niks nieuws.”

”Het WK Darts is het grootste toernooi van het jaar en daar moet ik klaar voor zijn. De afgelopen twee maanden zijn niet ideaal verlopen, maar de resultaten waren nog wel aardig en het niveau was goed. Ik moet ervoor zorgen dat ik nog een paar procentjes beter word en met een goede voorbereiding moet dat lukken.”

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek