Michael van Gerwen zag vorige week vier nieuwe gezichten in de oefenruimte voorafgaand aan de Premier League Darts-avond in Dublin. Phil Taylor, Adrian Lewis, James Wade en Dave Chisnall zijn er in vergelijking met vorig jaar niet meer bij.

”Er zijn een hoop nieuwe namen in de line-up, maar zij verdienen het. Mensen moeten vechten voor hun terugkeer in de Premier League. Veel spelers staan momenteel op en ze willen allemaal in de top-4 komen.”

”Het is nog steeds leuk, maar wel op een andere manier. We waren gewend dat Adrian Lewis met iedereen de draak stak”, vertelt Van Gerwen over de streken van ‘Jackpot’ in de oefenruimte.

Één van de spelers die terugkeerde in de Premier League was Simon Whitlock. ‘The Wizard’ was tijdens de eerste speelronde met afstand de beste speler. De Australiër gooide een gemiddelde van ruim 106 en was zeven uit acht op zijn dubbels.

”Dat is maar één wedstrijd”, zegt ‘Mighty Mike’ over diens prestatie. ”Begrijp mij niet verkeerd, Simon is een goede speler wanneer hij in vorm is. Hij speelde fenomena

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

al, en met zulke wedstrijd laat hij het verleden achter zich. Het geeft hem veel vertrouwen, maar er is nog een lange weg te gaan.”

 

Tags: |

Schrijver: Pieter Verbeek