Michael van Gerwen is nog drie wedstrijden verwijderd van titelprolongatie op het European Championship. Na zeges op Jan Dekker en Ian White, wacht Simon Whitlock in de kwartfinale.

Met name in zijn partij tegen White maakte ‘Mighty Mike’ veel indruk. De 28-jarige Brabander speelde een weergaloze partij tegen de Engelsman. Van Gerwen noteerde een gemiddelde van ruim 105 en wierp een finishpercentage van 59 procent. Deze vorm wil Van Gerwen doorzetten in zijn duel tegen ‘The Wizard’.

”Ik heb een fantastisch record tegen Simon”, stelt Van Gerwen vol zelfvertrouwen. De nummer één van de wereld won namelijk 23 van de 27 onderlinge ontmoetingen.

”Simon weet wat hij moet doen. Hij moet een fenomenale wedstrijd spelen om mij te verslaan, maar hij is daartoe in staat. Hij heeft in de Premier League gespeeld en in de WK-finale gestaan. Maar ik denk dat ik de betere speler ben, en dat moet ik zondagmiddag laten zien.”

Tags: |

Schrijver: Pieter Verbeek