Berry van Peer zorgde maandagavond voor een enorme stunt door zich te plaatsen voor de knock-outfase van de Grand Slam of Darts. Darteritus kreeg de Brabander niet klein, want na zijn zege op Simon Whitlock, was hij in zijn derde groepsduel met 5-4 te sterk voor Cameron Menzies.

Nadat ‘Bionic’ vier matchdarts had gemist, was het Menzies die zeven wedstrijdpijlen verkwanselde. Van Peer sloeg vervolgens toe vanaf dubbel 10, waardoor hij tot zijn eigen verbazing de poulefase overleefde.

”Ik voel me goed omdat ik heb gewonnen, maar dit was zwaar voor mij. Het voelt alsof ik droom”, vertelde Van Peer na afloop. ”Ik was al blij geweest als ik elke wedstrijd een paar legs gepakt had, maar toen won ik mijn eerste wedstrijd.”

”Het was een ongelofelijke wedstrijd”, zei Van Peer over zijn thriller tegen Menzies. ”Ik had een aantal tips gekregen en dat sleepte mij er doorheen. Ik begon goed, maar het bleef zwaar.”

”Ik ben niet voor niets gekwalificeerd voor dit toernooi en wil ervan genieten. Ik kan zeggen dat ik er gestaan heb en meer heb bereikt dan ik gehoopt had.”

Tags: |

Schrijver: Pieter Verbeek