De PDC maakte begin dit jaar bekend de kwalificatiecriteria te hebben aangepast voor de UK Open 2020. Meer jeugdspelers krijgen de kans zich te plaatsen voor de FA Cup of Darts.

Het deelnemersveld bestaat uit 128 PDC Tour Card-houders, zestien Amateur Qualifiers en acht spelers van zowel de Challenge Tour als de Development Tour. Via de Challenge Tour-ranking heeft Berry van Peer zich virtueel geplaatst voor de UK Open.

De top-2 van de Challenge Tour Order of Merit krijgt een Tour Card voor de komende twee seizoenen. Zij plaatsen zich dus via hun Tour Card voor het toernooi in Minehead. Dat houdt dus in dat een top-10 notering op de eindranking voldoende is voor kwalificatie. Momenteel heeft Van Peer de tiende plaats in handen.

Via de Development Tour hebben geen Nederlanders zich virtueel geplaatst voor de UK Open 2020. Wel staan er een aantal Nederlanders dichtbij de kwalificatieplekken. Vanwege de vele kwalificatieroutes is de nummer zeventien van de Development Tour-ranking, op dit moment Justin Smith, virtueel geplaatst voor de FA Cup of Darts.

Één plek onder de streep staat Owen Roelofs, die afgelopen weekend zijn eerste Development Tour-finale speelde. Bovendien maken Danny van Trijp (20ste), Wessel Nijman (24ste), Kevin Doets (25ste), Justin van Tergouw (27ste), Mike van Duivenbode (32ste) en Niels Zonneveld (33ste) ook nog een aardige kans op deelname aan de UK Open.

Tags:

Author: Pieter Verbeek