Robin van Persie had afgelopen zaterdag de eer om aan de zijde van Raymond van Barneveld te staan op diens afscheidsavond in het AFAS Live in Amsterdam.

De twee sporticonen werkten een koppeltoernooi af tegen teams die bestonden uit een darter en een BN’er. Zo speelde kickbokser Rico Verhoeven met Richie Burnett en speelde Rafael van der Vaart met Wayne Mardle. Ook Bobbi Eden was van de partij; zij vormde een team met dartslegende Bobby George.

Van Barneveld en Van Persie bleken uiteindelijk het winnende team te zijn. Zij versloegen Verhoeven en Burnett in de finale met 2-1. Van Persie, zelf WK-finalist in 2010, had lovende woorden over voor de vijfvoudig wereldkampioen darts. “Hij heeft het darten op de kaart gezet. Hij begon als postbode en is wereldkampioen geworden. Hij is een dartslegende, een icoon”, liet de voormalig voetballer van Feyenoord en Manchester United optekenen.

”Hij is altijd helemaal zichzelf en daardoor soms iets te eerlijk. Als topsporter maakt iedereen teleurstellingen mee. Raymond is daarin keihard voor zichzelf, waar ik zelf kijk naar kansen en verbeterpunten. Je kan niet meer geven dan je kan.”

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek