Michael van Gerwen had een bijzondere supporter in zijn fanbox tijdens de finale van de Premier League Darts. Profvoetballer Robin van Persie reisde op het laatste moment af naar Londen om zijn landgenoot te steunen.

“Het is eigenlijk heel spontaan gegaan”, vertelt Van Persie voor de camera van RTL7. “Ik stuurde vanmiddag een berichtje naar Michael. Of hij zin had om vanavond een hapje te eten. Hij liet weten dat hij dat wel zou willen, maar dat hij in Londen was om de finale te spelen. Ik heb hem toen succes gewenst.”

Later op de dag kon Van Persie hem zelfs persoonlijk succes wensen. Van Persie werd gevraagd of hij kwam kijken in de 02 Arena. “Toen was het net één uur geweest. Ik ben snel gaan kijken of er nog een vlucht was. Er was een optie. Toen heb ik een paar vrienden gebeld, we hebben snel de vlucht geboekt.”

De Feyenoorder vertelt dat hij geniet van de sfeer in Londen. “Ik heb ook heel veel met darten. Ik ben er eigenlijk mee opgegroeid. Thuis in de woonkamer hing er ook altijd een dartbord. Ik heb genoeg pijltjes gegooid in mijn jeugdjaren. Het is een mooie sport.

”Ik kijk heel regelmatig. Naar de Premier League, maar ook andere toernooien. En ik ben groot fan van Michael en Raymond van Barneveld.”

Tags: |

Schrijver: Pieter Verbeek