Danny van Trijp beleefde vrijdag één van de bijzonderste dagen uit zijn carrière en dat kwam niet enkel door zijn knappe zege op Keegan Brown op de Dutch Darts Masters.

Waar spelers vaak een dag voorafgaand aan een toernooi arriveren, moest Van Trijp donderdagavond eerst nog een kwalificatietoernooi spelen. Daar wist hij tot zijn eigen verbazing doorheen te komen. Dat de pakketbezorger uit Etten-Leur daar geen rekening mee had gehouden, blijkt wel uit het feit dat hij vrijdagochtend gewoon moest werken.

Van Trijp kreeg van zijn werkgever geen vrij om zich optimaal voor te bereiden op de Dutch Darts Masters. Nadat hij alle pakketjes had afgeleverd, kon hij aan het begin van de middag alsnog afreizen naar Zwolle.

Daar wachtte halverwege de middagsessie een ontmoeting met voormalig jeugdwereldkampioen Keegan Brown. Die werd na een beslissende leg met 6-5 verslagen. ”Dit is gewoon geweldig. Ik zeg heel eerlijk, ik heb een hele slechte voorbereiding gehad”, erkende Van Trijp na afloop in gesprek met Dartsnieuws. ”Ik had niet verwacht dat ik me zou plaatsen voor dit toernooi. Vandaar dat ik geen rekening had gehouden met mijn werk.”

Knallen tegen Rapid Ricky

Zaterdagmiddag speelt Van Trijp in de tweede ronde van de Dutch Darts Masters tegen Ricky Evans, de nummer negen van de plaatsingslijst in Zwolle. Het snelle tempo van ‘Rapid Ricky’ ligt de Nederlander goed, al beseft hij wel dat daar ook een gevaar in schuilt.

”Ricky is een hele snelle speler, daar houd ik wel van. Ik heb wel eens gehad dat ik dan zelf ook te snel ga spelen, daar ga ik mezelf wel op voorbereiden. Ik ga gewoon knallen. Lekker in een volle zaal als het goed is en dan gaan we zien wat het wordt.”

De Dutch Darts Masters is dit weekend (24-26 mei) via deze live scores te volgen. Klik hier voor meer informatie over de PDC European Tour, inclusief uitleg over de opzet en de verdeling van het prijzengeld.

Danny van Trijp stuntte vrijdagmiddag met een zege op Keegan Brown op de Dutch Darts Masters.

Danny van Trijp stunt met zijn zege tegen Keegan Brown op de Dutch Darts Masters. Foto: Pieter Verbeek/PV-Darts

Tags: , ,

Author: Pieter Verbeek