Vincent D’hondt en Michelovic van Velzen hebben de tweede editie gewonnen van de The Hague Disability Darts Invitational 2019 in de Lourdeskerk te Scheveningen.

Er stonden maar liefst drie Belgen in de finales en één Nederlander. De eerste finale bij de zittende darters ging, net als vorig jaar, tussen Vincent d’Hondt en Serge van Belle. Opnieuw wist D’Hondt te winnen (5-2) en daarmee dus zijn titel te prolongeren.

In de finale tussen de staande darters moest de Belg Bernard Martens het opnemen tegen onze landgenoot Michelovic van Velzen. Het werd een spanende strijd waarbij onze landgenoot het sterkste bleek en de wedstrijd met 5-3 in zijn voordeel besliste. Van Velzen maakte ook deel uit van het paradart WK team welke dit jaar brons won op het WK in Oostende.

De Vegro The Hague Disability Darts Invitational is een uniek evenement, ongekend in grootsheid en ongeëvenaard in de wereld van de gehandicaptensport. Het wordt georganiseerd door de stichting Haagse Sportstimulering voor Gehandicapten onder leiding van Hans Willink. Vooraf aan de het evenement was er een bijzonder moment. Hans Willink ontving namens de gemeente de “sportpenning van Den Haag” voor het vele werk voor mindervalide sporters met zijn stichting.

Bron: NDBDarts.nl

Tags:

Author: Pieter Verbeek