Richard Veenstra won maandagavond de tweede editie van de Remote Darts League. De voormalig Lakeside-halvefinalist versloeg Paul Hogan in de finale met 10-5.

Flyers brak de Engelsman in de tweede leg en behield deze break gedurende de partij. Toen in de veertiende leg een tweede break volgde met een 70 finish, was de partij in het slot gegooid. Een leg later maakte Veenstra het af met een 15-darter voor de titel. De Nederlander was na de partij erg te spreken over zijn finishes. Daar was ook alle reden toe, want zijn finishpercentage was

”Ik begon erg goed aan de wedstrijd met een paar 180-score. Het strijdplan was om Paul onder druk te zetten en hopen dat hij een paar dubbels zou missen. Ik ben erg blij met de winst, vooral mijn finishes waren goed”, zei de darter uit Ossenzijl na afloop tegen scheidsrechter Richard Ashdown.

”Continu bleef ik op mezelf inpraten dat ik vooral mijn eigen legs moest winnen. Bij Paul ging dat iets makkelijker af als bij mij. Maar gelukkig maakte mijn dubbels uiteindelijk het verschil.”

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek