Voor het derde jaar op rij wist Richard Veenstra zijn eerste wedstrijd op Lakeside te winnen. ‘Flyers’ gaf een 2-0 voorsprong uit handen tegen Kyle McKinstry maar zegevierde alsnog met 3-2.

Veenstra begon sterk aan de partij en pakte de eerste twee sets. Een sterke fase van de Noord-Ier met onder meer een 100 finish voor een 11-darter bracht de spanning echter terug in de wedstrijd. In de vijfde set was Veenstra alert en pakte hij na wat overwerk de overwinning.

”Allereerst ben ik uiteraard blij met de overwinning”, vertelt de 36-jarige darter uit Ossenzijl in gesprek met Tungsten Tales. ”Ik begon goed in de eerste twee sets. Ik had in de derde set eigenlijk door moeten drukken, maar hij werd steeds beter.”

”De laatste maand voorafgaand aan Lakeside train je veel om hier zo goed mogelijk te zijn. Lakeside blijft altijd speciaal. Het is voor ons het grootste toernooi van het jaar.”

Klik hier voor meer informatie over het speelschema van Lakeside 2018. Via deze link is de verdeling van het prijzengeld te vinden. Bekijk hier het toernooischema van Lakeside.

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek