Richard Veenstra begint komende week aan zijn derde deelname op Lakeside. De Nederlander is na een prima seizoen als elfde geplaatst op het belangrijkste toernooi bij de BDO.

De 36-jarige darter uit Ossenzijl bewaart goede herinneringen aan het toernooi in Frimley Green. Bij zijn debuut in 2016 wist Veenstra de halve finale te halen na zeges op onder meer Jeffrey de Graaf en Scott Mitchell. Bij de laatste vier bleek Jeff Smith echter nipt te sterk met 6-5.

”Mijn eerste Lakeside was fantastisch”, blikt Veenstra in gesprek met Dartsnews.com terug op zijn debuut. ”Ik haalde de halve finale na een overwinning op de toenmalige wereldkampioen Scott Mitchell. De finale was dichtbij, maar dat gaan we dit jaar proberen.”

”Ik heb in 2017 een goed jaar gedraaid en een aantal mooie resultaten behaald, zoals mijn eindzege op het German Open. Ik maak elk jaar steeds meer progressie op de ranking, doordat ik steeds meer ervaring op doe. Met een goede week kan alles gebeuren, dat heb ik vorig jaar bewezen op de WDF Europe Cup.”

In de eerste ronde van Lakeside 2018 kan Veenstra zich opmaken voor een pittig duel. ‘Flyers’ treft Kyle McKinstry, de nummer zeventien van de BDO-ranking. Op papier de zwaarst mogelijke loting en dus verwacht Veenstra een moeilijke partij tegen de Noord-Ier.

”Het wordt een lastige wedstrijd tegen Kyle, want hij is een goede darter. Ik denk dat we elkaar weinig ontlopen qua niveau, dus vorm van de dag gaat bepalen wie er gaat winnen.”

David Gill/DG Media

Foto: David Gill/DG Media

Tags: |

Schrijver: Pieter Verbeek