Richard Veenstra komt niet langer uit voor de Nederlandse selectie. De darter uit Ossenzijl heeft aangegeven dit qua tijd niet meer gecombineerd te krijgen met zijn privéleven, werkzaamheden en darts carrière.

De Nederlandse Darts Bond heeft begrip voor deze keuze en wil Veenstra heel hartelijk danken voor zijn inzet, de plezierige samenwerking en al zijn mooie prestaties!

“Het is een weloverwogen beslissing van mij geweest. Naast mijn 40-urige werkweek en het drukker wordende programma van de BDO ben ik als speler van de Nederlandse selectie ook verplicht om aanwezig te zijn op 8 NDB Rankings en speel ik vaak de Six Nations Cup (lang weekend), en een EK of een WK (hele week).”

”Dit is natuurlijk een hele eer maar kost mij ook vrij veel tijd en geld. Na vijf hele mooie jaren en schitterende titels heb ik er nu dus voor gekozen om te stoppen. Voorlopig wil ik mijn tijd investeren in mijn eigen toekomst zonder rekening te moeten houden met de verplichtingen van de Nederlandse selectie. Maar wie weet, misschien begint het ooit weer te kriebelen”, aldus Richard Veenstra.

Bondscoach John Lokken heeft begrip voor de keuze van Richard; “Uiteraard heb ik hier begrip voor. Richard Veenstra is van onschatbare waarde geweest voor het Nederlands Team bij verschillende evenementen. In 2016 was misschien wel het hoogtepunt toen hij in zeer goede vorm verkeerde tijdens het EK in eigen land. Hij was de gevierde man en won het single toernooi, het koppeltoernooi en de Overall titel met het team. Ik wil Richard dan ook heel hartelijk danken en wens hem heel veel succes met alles wat hij gaat doen.”

Ook Niels de Ruiter, directeur van de NDB, reageert op zijn besluit; “Het is natuurlijk niet anders, het overvolle circuit zorgt ervoor dat WDF/BDO topspelers op een gegeven moment keuzes moeten gaan maken. We hebben het immers over darters die hier niet of wellicht maar een klein gedeelte van kunnen leven. Richard heeft jarenlang keihard zijn best gedaan en heeft veel betekent voor het Nederlands team en dus de NDB.  Wellicht zien we hem weer terug, in de tussentijd staan er gelukkig weer voldoende talenten klaar.”

“Ik wens alle speler en coaches van het Nederlands Team heel veel succes en wil iedereen bedanken voor de gezellige tijd en de prachtige prestaties die we behaald hebben”, besluit Veenstra.

Prestaties Veenstra in het Nederlands Team:
– wereldkampioen koppels 2015
– winnaar Lorna Croft Cup 2015
– Europees Single kampioen 2016
– Europees Koppel kampioen 2016
– Overall Kampioen EK 2016
– Kampioen 4 Nations Cup 2016
– Kampioen Six Nations Cup 2018

Tags:

Schrijver: Pieter Verbeek