Op donderdag 4 juli en vrijdag 5 juli wordt er gespeeld op de US Darts Masters in Las Vegas. Donderdag wordt bovendien de North American Darts Championship afgewerkt, waar een WK-plek te verdienen is voor de Noord-Amerikaanse darters.

Via kwalificatietoernooien op dinsdag 2 juli en woensdag 3 juli kunnen acht Noord-Amerikaanse spelers een startplek afdwingen voor de US Darts Masters Op deze vier qualifiers is telkens prijzengeld te verdienen. De vier winnaars, plus de top-4 van de Qualifiers Order of Merit mogen meedoen aan het eindtoernooi later deze week.

Daarnaast strijden deze acht spelers op donderdagavond 4 juli om de eindzege op de North American Darts Championship. De winnaar van dit toernooi krijgt 10.000 dollar én een uitnodiging voor deelname aan het WK Darts 2020.

Tijdens de US Darts Masters komen ook de acht PDC-spelers in actie, waaronder Michael van Gerwen en titelverdediger Gary Anderson. De winnaar van dit World Series-toernooi gaat naar huis met een cheque van 20.000 pond. De runner-up ontvangt 10.000 pond. Alle zestien deelnemers zijn sowieso verzekerd van 1250 pond aan prijzengeld.

Vorig jaar pakte Anderson de titel door Rob Cross in de finale met 8-4 te verslaan. Van Gerwen werd destijds in de tweede ronde uitgeschakeld door James Wade.

Verdeling prijzengeld tijdens US Darts Masters:

Resultaat Prijzengeld
Winnaar (1) £20,000
Runner-up (1) £10,000
Halve finale (2) £5,000
Kwartfinale (4) £2,500
Eerste ronde (8) £1,250
Tags: , ,

Author: Pieter Verbeek