Dimitri van den Bergh won met de World Matchplay zijn eerste major uit zijn carrière. De 26-jarige Belg wil echter meer en overweegt daarvoor een verhuizing naar Engeland.

Van den Bergh kreeg recent een aanbieding om naar Engeland te verhuizen en overweegt daarop in te gaan. “Ik wil mezelf nog verbeteren en door minder te reizen zal ik ook minder stress hebben. Dat inzicht heb ik gekregen tijdens de coronabreak en mijn verblijf bij de familie Wright. Ondertussen heb ik hierover gesproken met mijn familie en zij staan hier ook achter. Als het tegenvalt kan ik nog altijd terugkeren naar België, zo ver weg is het immers niet”, aldus Van den Bergh bij RTL 7.

Afgelopen zondag won The DreamMaker zijn eerste major maar daar eindigt het voor hem zeker niet. “Ik wil een sterke, constante speler worden waar iedereen rekening mee moet houden. Ik droom ervan om het imago van een Gary Anderson of Michael van Gerwen te krijgen. Iedereen die tegen hen moet gooien weet op voorhand dat het heel moeilijk zal zijn om er van te winnen.”

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Tags: ,

Author: Bram Coenen