Het verschil tussen de nummers één en twee op de wereldranglijst is groter geworden. Michael van Gerwen koestert een voorsprong van precies één miljoen pond op Peter Wright.

Van Gerwen voert de lijst aan met 1.723.000 euro. De Schot is de nummer twee met 723.000, gevolgd door Rob Cross met bijna een ton lager. Gary Anderson en Daryl Gurney maken de top-5 compleet.

Ian White kwam dichterbij de top-10 van de PDC Order of Merit. De Engelsman won Players Championship 6 en verdiende daarmee 10,000 pond voor de wereldranglijst. ‘The Diamond’ staat nu dertiende, echter is het verschil met plek tien slechts 18.250 pond.

Raymond van Barneveld is op plek twaalf de tweede beste Nederlander. Benito van de Pas (14) en Jelle Klaasen (17) hebben momenteel een positie bij de mondiale top-20. Vincent van der Voort (34), Jermaine Wattimena (35), Christian Kist (38), Jan Dekker (44), Ron Meulenkamp (48) en Jeffrey de Graaf (53) behoren tot de 64 beste spelers ter wereld.

De spelers die aan het einde van het seizoen in de top-64 van de PDC Order of Merit staan, zijn verzekerd van een Tour Card voor het volgende seizoen. Darters die hun Tour Card op de Q-School hebben gewonnen, krijgen twee jaar de tijd om een plek in de top-64 te bemachtigen.

Tags: | |

Schrijver: Pieter Verbeek