Afgelopen zaterdag ging de SuperLeague van start. Hieronder vindt u een overzicht van de gespeelde wedstrijden.

Hoofdklasse
Regerend kampioen Oranje Bar is het seizoen goed begonnen door met 8-2 te winnen van Café Kafé, dat nieuw is in de hoofdklasse. Twenty Six uit Urk en Racketcentrum Terneuzen debuteerden ook in de hoofdklasse. Twenty Six liet er geen gras over groeien en won met maarliefst 10-0. Bosgenoegen won knap met 6-4 van de nummer twee van vorig jaar: Winsum uit Sneek.

Jelko Zwart gooide namens Winsum nog wel een knappe 167-finish. De Fanatics zegevierden met 7-3 tegen Xtreme Sports en tenslotte speelden H&S de Zwaantjes en DKE RW Repair gelijk. DKE stond met 5-3 voor, maar zag Willem Mandigers uiteindelijk gelijk maken via een solowinst op Jeffrey de Zwaan.

Overgangsklasse A
De Moriaan uit Kampen is zijn SuperLeague avontuur prachtig begonnen. De debutant versloeg Café op de Hoek met 6-4. Patrick Peters wist het beslissende punt binnen te halen door in de solo te winnen van Nederlands selectiespeler Hendrik Tooren. De Dissel won met 7-3 bij SLT de Planeet. Arjan Konterman was namens de Dissel goed op dreef met mooie finishes van 128, 130 en 157.

De Makkers van Wilma wonnen met 7-3 van Toornsmit en Status Bar en Kremer speelden 5-5. Christian Kist (Kremer) wist een punt te redden door Danny Holt in de solo te verslaan.

Overgangsklasse B
In deze klasse eindigden drie van de vijf wedstrijden in een gelijkspel. De nummers twee en drie van vorig jaar, Hemeco en Dart Team Venlo, hielden elkaar in evenwicht. Luc Peters redde een punt voor DTV door Toon Greebe te kloppen. Red Alert stond met 5-2 voor tegen ’t Pleintje, maar zag de mannen uit Stampersgat langszij komen door een gewonnen solopartij van Dennie de Jong ten koste van Joppe Bakens.

Het derde gelijkspel werd genoteerd in Brunssum waar Nouveau en Oranjestad elkaar ontmoetten. Lars Ries (Nouveau) wist de beslissende solo te winnen van Adri Smans. Ruime overwinningen waren er voor Vrijbuiter ten koste van FF naar Steef (8-2) en ’t Haspeltje ten koste van de Dorpsherberg (9-1).

Overgangsklasse C
Agnes & Schier won met 6-4 van Sonny’s Darts. Danny van Trijp was de man in vorm met een beslissende solozege, een 135-finish en een schitterende 170-finish! 8-eraf Amsterdam, de nummer twee van vorig seizoen is de competitie gestart met een 7-3 zege bij Flora Bar. Team Prima Darts won van DV Double Bull Spakenburg met 9-1 en Café Merwehof versloeg de Wyck met 7-3. Tenslotte was Dartshop Leiden te sterk voor Café de Schot: 7-3.

Voor alle uitslagen, standen en statistieken klik u hier. De volgende speelronde wordt op 13 oktober gespeeld.

Bron: NDBDarts.nl

Tags:

Author: Pieter Verbeek