Afgelopen zaterdag mochten de SuperLeague-spelers weer aantreden voor een nieuw seizoen. Alle veertig teams kwamen in actie!

Hoofdklasse
Kampioen Oranje Bar is zijn ‘title defence’ uitstekend begonnen dankzij een 9-1 overwinning op promovendus Prima Darts. De Fanatics wonnen mede dankzij de elf keer 180 van Davyd Venken met 7-3 bij H&S de Zwaantjes. Het enige nieuwe hoofdklasse team dat wist te beginnen met een overwinning was Nitro Darts Sneek. In de thuiswedstrijd tegen de Pinkster Devils kwamen ze op een 4-3 achterstand, maar dankzij de solowinst van Jan Dekker op Derk Telnekes bleef de overwinning in eigen huis. DKW RW Repair is het seizoen begonnen met een 6-4 uitoverwinning op Bosgnoegen en tenslotte won Xtreme Sport Tilburg uit bij Tapperij Teun met 6-4. Henri Klein wist namens Tapperij Teun nog een mooie 170 finish te gooien.

Overgangsklasse A
Twenty Six Urk is het beste begonnen in overgangsklasse A. Zij wonnen met 9-1 bij Café op de Hoek. Toornsmit won met 6-4 bij de Dissel en Status Bar boog een 3-0 achterstand tegen The Legend om naar een 6-4 overwinning. Richard Huizinga won de beslissende solo van Dennis Iedema. Osseldarts/DC Hobisports maakte een nog knappere comeback door een 4-0 achterstand om te buigen naar een 5-4 voorsprong tegen Kremer. Christian Kist zorgde ervoor dat het toch nog gelijk werd door de solo te winnen van Wim Kroezen. De laatste wedstrijd uit deze klasse eindigde in een 7-3 overwinning van Nitro sportcafé Dokkum op Café de Sport.

Overgangsklasse B
Debutant ’t Haspeltje verloor zijn eerste wedstrijd nipt van Dart Team Venlo: 4-6. Café Kafé versloeg Oranje Bar met 8-2 en met dezelfde cijfers was Red Alert te sterk voor Oranjestad. Goudenregenbar 4 en Dorpsherberg No Fear speelden 5-5 nadat Kristiaan de Boer de solo had gewonnen van Martin van Sammang. Tenslotte won Hemeco zijn eerste wedstrijd met 8-2 bij Eetcafé Modern.

Overgangsklasse C
Café de Schot, vorig jaar tweede, begon voortvarend en versloeg Racketcentrum Terneuzen met 9-1. Taveerne won met 6-4 van debutant 8-eraf Amsterdam en ’t Pleintje won met diezelfde cijfers van de Makkers. Een spannende solowinst van Wilco Vermeulen op Jan de Weerdt zorgde voor dit resultaat. Agnes & Schier Barendrecht won met 7-3 bij Sonny’s Darts en GRB 1 tegen Flora Bar eindigde in 5-5. Zeven keer 180 voor Nigel van Milligen (GRB), maar hij kon niet voorkomen dat Koen den Hartog (Flora) hem in de solo versloeg.

Klik hier voor alle uitslagen en statistieken van speelronde 1. De volgende speelronde staat gepland op 30 september.

 

Bron: NDBdarts.nl

Tags:

Schrijver: Pieter Verbeek