De laatste speelronde van de LaCo zit erop. Alle teams hebben de poulefase achter de rug en enkele teams komen in juni terug tijdens de play-offs.

Heren A
Ondanks dat de stand al vaststond in deze klasse, werden er nog twee spannende wedstrijden afgewerkt afgelopen zaterdag. De FDB versloeg de BDC met 9-8 en met dezelfde cijfers pakte de DVK op de valreep zijn eerste overwinning van het seizoen ten koste van VDO. Richard van Zijtveld gooide namens de BDC nog een prachtige 170 finish!
Teams naar play-offs: DVO , DBBR en BDC.

Heren B
In deze poule stond ook al vast wie zich zouden plaatsen voor de play-offs. De DONHN redde wel de eer van het seizoen door met 11-6 te winnen bij SDC. Het was de eerste overwinning van de Noord-Hollanders dit seizoen.
Teams in play-offs: DBA en DBMN.

Heren C
In poule C pakte DSWN de koppositie door van DVS te winnen op de laatste speeldag. Het werd 10-7 voor de Hagenezen.
Teams in play-offs: DSWN, DVS en DORA.

Dames A
In poule A was het nog spannend! In een onderling duel maakten DVK en DVS uit wie zich zou plaatsen voor de play-offs. De DVK kwam met een 3-2 voorsprong uit de singles, maar daarna nam DVS het heft in handen. Zij wonnen met 7-4 en mogen zich op 1 juni melden in Nijkerk. De DSWN won zaterdag van de FDB (8-3) en de DVO versloeg de VDO met 7-4.
Teams in play-offs: DSWN, VDO, DVS en FDB.

Dames B
Doordat de DBMN met maarliefst 10-1 won van RDO gingen ze de DONHN net voorbij en werden ze tweede in poule B. De DONHN eindigde derde na een 7-4 uitzege op SDC. De derde wedstrijd in deze poule werd met 6-5 gewonnen door de DOGD ten koste van de DBA.
Teams in play-offs: RDB, DBMN, DONHN en DBA.

Jeugd A
DBBR wist niet te winnen van de DBA (5-6) en daardoor blijft de DONHN de nummer 1 van poule A.
Teams in winnaarsronde op de finaledag: DONHN en DBBR.
Teams in verliezersronde op de finaledag: DVS en DBA.

Jeugd B
Overwinningen waren er voor DSWN (6-5 tegen de RDO) en voor de DVO (8-3 tegen de SDC).
Teams in winnaarsronde op de finaledag: DSWN, DVO en RDO.
Team in verliezersronde op de finaledag: SDC.

Jeugd C
In poule C won de KDO knap van koploper RDB met 7-4. Beide teams zien we terug in de winnaarsronde op de finaledag, net als regerend kampioen FDB.
Teams in winnaarsronde op de finaledag: RDB, KDO en FDB.
Team in verliezersronde op de finaledag: DBMN.

De play-offs voor de senioren staan gepland op 1 juni en de finale zal plaatsvinden op 8 juni. De jeugd speelt zijn finale op zaterdag 15 juni. Al deze finaledagen vinden plaats in sporthal Corlaer in Nijkerk.

Bron: NDBDarts.nl

Tags:

Author: Pieter Verbeek