Afgelopen zaterdag stond speelweek 1 op het programma in de Landelijke Competitie. Hieronder vindt u een overzicht van alle gespeelde wedstrijden.

Senioren
In poule A bij heren heeft de DVO de koppositie ingenomen dankzij een ruime 15-2 uitoverwinning op de RDB. Ook de DVS noteerde een klinkende zege. Met 14-3 werd er gewonnen bij de SDC dankzij o.a. vier keer 180 van Michel van der Horst. In poule B is regerend kampioen DBBR begonnen met een 10-7 overwinning op DBA en won de FDB met 11-6 bij de VDO. Poule C kent de DOGD als leider in de stand. De Groningers wonnen met 11-6 van de DVK, terwijl de BDC een knappe overwinning pakte tegen de DORA: 10-7.
Bij de dames liet nieuwkomer DVS zien een sterk team te hebben. Zij versloegen de dames van de SDC met 9-2. De DVO toonde veerkracht na een 5-1 achterstand tegen de RDB. Het werd 5-5 en via de beslissende solozege van Marlyn Houtman ging DVO toch met de overwinning aan de haal. De DONHN begon het seizoen met een 7-4 zege op de DVK. In poule B won DSWN met 8-3 van DBMN en versloeg de DBA de DBBR met 8-3.

Jeugd
In poule A is het de DSWN die na speelronde één aan de leiding gaat na een 10-1 overwinning op de PDB. De wedstrijd tussen FDB en DBBR-2 was van een mooi niveau getuige de acht keer 180. De FDB won met 9-2. Ook de DONHN begon het seizoen met een overwinning. Thuis tegen de RDB werd het 8-3 voor de Noord Holanders. In poule B wist de TDV een knappe prestatie te leveren door regerend kampioen DVO te verslaan met 6-5. De DBMN wist met 7-4 te winnen bij de KDO. Ook in poule C twee spannende wedstrijden. De DBBR-1 won met 6-5 van de DOT en met dezelfde cijfers versloeg de RDO de SDC. Kenzo Honsbeek (DBBR) en Thijs Otto (RDO) waren de gevierde mannen door hun beslissende solowinst.

Op de vernieuwde LaCo pagina zijn de uitslagen en statistieken van alle wedstrijden terug te vinden. De volgende speelronde voor de senioren staat gepland op 30 september. De jeugd komt op 7 oktober weer in actie.

Bron: NDBDarts.nl

Tags: |

Schrijver: Pieter Verbeek