Vrolijke gezichten tijdens de Nederlandse Jeugd Team Kampioenschappen (NJTK) in Nijkerk! Zestien teams kwamen naar sporthal de Corlaer en streden om de twee prestigieuze titels! Het werd een zeer geslaagde dag met veel enthousiaste jeugdspelers.

Naast het toernooi konden de kinderen hun talent laten zien tijdens tal van andere spelletjes. Ook was Nederlandse selectiespeler Willem Mandigers aanwezig om zijn kunsten te vertonen. Alle teams kregen de kans om een leg tegen Willem te spelen en meerdere teams wisten hem te verslaan!

Aspirantentoernooi
Naast de spelletjes draaide het natuurlijk om het grote teamtoernooi. In het aspirantentoernooi ging de titel uiteindelijk naar ‘Opschieten we moeten pijlen smijten’ die ‘ de Friese Toppers’ versloegen in de finale met 3-1. Het kampioensteam van coach Inge Sanders bestond dit jaar uit Cedric Saes, Karsten Boelens, Bert Neggers en Pim van Bijnen. De Fire Devils werden derde.

Juniorentoernooi
Het juniorentoernooi werd gewonnen door ‘De Bievertjes’ dat bestond uit coaches Chris Biever en Marvin van Velzen en spelers: Owen Roelofs, Robin Janssen, Keanu van Velzen, Jan Poorter jr. en Bradly Roes. In de spannende finale wonnen ze van ‘De Kanarie Smijters’ met 3-1. Keanu van Velzen wist de wedstrijd te beslissen met een mooie 118 finish. Gedeelde derde plaatsen waren er voor ‘De Bezwijkers’ en ‘Maar ik weet niets’. In de verliezersronde finale wist ‘Niet te pijlen’ te winnen van Dartteam Almere.

Naast mooie bekers en medailles was er ook een prijs voor de origineelste teamnaam. Deze ging naar “Game of Throws”. Het dartsspellencircuit werd gewonnen door Bert Neggers bij de aspiranten en Lerena Rietbergen die alle jongens wist de verslaan bij de categorie 14 t/m 18. Zij wonnen een gloednieuw Dartsbord.

Bron: NDBDarts.nl

Tags:

Author: Pieter Verbeek