Afgelopen weekend is al weer de zevende speelronde van de SuperLeague is gespeeld.

Hoofdklasse
De topdrie van de hoofdklasse maakte indruk deze speelronde. Koploper Oranjebar 1 won overtuigend met 8-2 van Pinkster Devils, terwijl de nummer twee van de competitie, Nitro Darts Sneek, met 9-1 wist te winnen van Tapperij Teun Wapenveld. Xtreme Sport Tilburg deed daar nog een schepje bovenop. Zij waren met maar liefst 10-0 te sterk voor de hekkensluiter Team Prima Darts. Fanatics Weert wist dankzij Davyd Venken drie punten te pakken tegen DKE RW Repair. Hij won in de slotpartij van Jeffrey de Zwaan. De wedstrijd tussen H&S De Zwaantjes en Bosgenoegen eindigde in een gelijkspel. Willem Mandigers won de slotpartij met 4-2 van Martijn Kleermaker om nog een punt in de wacht te slepen.

Overgangsklasse A
Twenty Six Urk is vooralsnog onverslaanbaar in de overgangsklasse A. Ook de zevende wedstrijd werd een overwinning, al was het dit keer in nipte zege. Ron Meulenkamp versloeg Jelle Wachtmeester in de captainswedstrijd, waardoor de volle buit in Urk bleef. De wedstrijd tussen de nummers twee en drie van de competitie, Status Bar Veendam en Nitro Sportcafé Dokkum, werd gewonnen door Nitro Sportcafé Dokkum. Ook deze wedstrijd eindigde in 6-4, dankzij een 4-0 overwinning van Folkert Hiemstra op Richard Huizinga in de captainswedstrijd. Verder was Café Kremer met 7-3 te sterk voor Toornsmit, won Legend Reen Sneek met 8-2 van Cleopatra Enschede en pakte Café de Dissel drie punten dankzij een 6-4 zege op Café op de Hoek.

Overgangsklasse B
Koploper Dart Team Venlo van overgangsklasse B had het vrij lastig met de hekkensluiter No Fear Dorpsherberg. De Limburgers wonnen nipt met 6-4 van de mannen uit Sint Oedenrode. Hemeco-D’n Beer Rosmalen en Red Alert Bet Kolen maakten als achtervolgers ook geen fouten. Zij wonnen respectievelijk van Café Kafé Doetinchem met 9-1 en van Modern Eetcafé met 8-2. Verder sleepte Joost Geurst drie punten in de wacht voor ’t Haspeltje. Hij won met 4-1 van Danny Bink, waardoor ’t Haspeltje met 6-4 won van Goudenregenbar 4. Ook Oranjebar 2 wist te winnen. Zij waren met 8-2 te sterk voor Oranjestad United.

Overgangklasse C
In de overgangsklasse C heeft koploper Taveerne een verrassende nederlaag geleden tegen hekkensluiter Makkers van Marktzicht. De ploeg uit Nunspeet won met 6-4. Goudenregenbar 1 profiteerde optimaal. Zij wonnen met 7-3 van Sonny’s Darts, waardoor zij de nieuwe koploper van overgangsklasse C zijn. Ook Racketcentrum Terneuzen profiteerde van de nederlaag van de koploper. Zij staan door een 7-3 zege op ’t Pleintje Stampersgat op slechts één punt van Taveerne en slechts twee punten van de koppositie. Ook 8-eraf Amsterdam had graag voordeel uit de verliespartij van Taveerne gehaald, maar moesten uiteindelijk genoegen nemen met een punt tegen Café de Schot 1. Een 4-3 winstpartij van Kevin de Vries op Wouter Rietveld zorgde ervoor dat de punten werden gedeeld. Verder had ook Agnes en Schier Barendrecht een goed weekend. Zij stonden samen met Makkers van Marktzicht onderaan de ranglijst, maar springen dankzij een 8-2 zege op Flora Bar naar de vijfde plek.

Voor alle uitslagen, standen en statistieken verwijzen wij u naar de SuperLeague pagina. De volgende speelronde wordt afgewerkt op 16 december.

Tags:

Schrijver: Pieter Verbeek