Afgelopen weekend stond de zesde speelronde van de SuperLeague op het programma.

Hoofdklasse
In de Hoofdklasse werd de ongeslagen koploper Oranjebar 1 getrakteerd op de eerste nederlaag van het seizoen. Xtreme Sport Tilburg pakte via een 6-4 overwinning de volle buit. Nitro Darts Sneek profiteerde optimaal door concurrent DKE RW Repair te verslaan met 6-4, waardoor zij inlopen op de koploper. Mike Zuydwijk (DKE) gooide nog een 167-finish. De andere achtervolger van Oranjebar, Fanatics Weert, verzuimde aan te haken. Zij speelde gelijk tegen Pinkster Devils. Derk Telnekes redde door een zege op Davyd Venken in de slotwedstrijd een punt voor zijn team. Captain van de Fanatics, Paul Wacanno, wist tijdens de wedstrijd 167 uit te gooien. Ook de wedstrijd tussen H&S de Zwaantjes en Tapperij Teun Wapenveld eindigde gelijk. Berry van Peer trok de stand in de solopartij gelijk door een overwinning op Ron Wisniewski. Tenslotte won Bosgenoegen met 8-2 bij Prima Darts.

Overgangsklasse A
Twenty Six Urk heeft ook in speelronde zes de ongeslagen status weten te behouden. Zij wonnen met 8-2 van Café Kremer. De voorsprong van de mannen uit Urk op de concurrentie werd deze week nog verder vergroot, omdat nummer 2 Nitro Café Dokkum verloor van Osseldarts – DC Hobisports. Het werd daar 6-4 omdat Jelle Wachtmeester Jan Dirk de Groot wist te verslaan. Arnold Boersma (Dokkum) gooide een 170-finish tijdens zijn koppelpartij. Status Bar Veendam nam de tweede plek van Dokkum over. Zij pakte de volle buit door een 7-3 overwinning op Café op de Hoek. Ook in deze partij werd een 170-finish genoteerd: Richard Huizinga van Status was de man. Cleopatra Enschede verloor deze speelronde van Café de Dissel met 8-2 en Legend Reen Sneek won met 7-3 van Toornsmit.

Overgangsklasse B
Dart Team Venlo maakte ook in de zes speelronde geen misstap. De koploper verloor nog geen punt en won deze week met 7-3 van Oranjestad United. Corné Brant gooide namens Oranjestad nog wel een mooie 164-finish. Café Kafé Doetinchem haalde uit tegen Goudenregenbar 4. Zij wonnen met maar liefst 10-0. Stefaan Deprez bezorgde zijn team, Oranjebar 2, nog een punt in de slotwedstrijd. Hij zorgde voor de 5-5 tegen Hemeco door een overwinning op Bjorn Fransen. Eetcafé Modern is nog steeds niet van de hatelijk nul punten af. Tegen ’t Haspeltje kwamen zij niet verder dan een 7-3 verliespartij. Tot slot won Red Alert Bet Kolen met 8-2 van Dorpsherberg No Fear.

Overgangsklasse C
Taveerne blijft koploper in deze klasse na een 6-4 overwinning op Agnes en Schier uit Barendrecht. 8-eraf Amsterdam is de tweede plaats kwijt na een 6-4 verliespartij tegen de Flora Bar. De tweede plaats is nu in handen van GRB 1 dat met 8-2 wist te winnen bij ’t Pleintje. Terneuzen won in een spannende pot van de Makkers van Marktzicht. De beslissende solo ging tot het gaatje en eindigde in een 4-3 overwinning voor Wesley Bour ten koste van Elmar Schiffmacher. De laatste partij van het weekend eindigde in een 7-3 overwinning voor Sonny’s Darts op Café de Schot.

Voor alle uitslagen, bijgewerkte standen en statistieken klikt u hier.

Tags:

Schrijver: Pieter Verbeek