In aanloop naar de start van het WK Darts zet de PDC elke dag één van de hoogtepunten uit het 25-jarige bestaan van het PDC World Darts Championship op zijn Twitter.

In deze editie aandacht voor de negendarters die gegooid werden in het Alexandra Palace. Dit waren er negen in totaal en werden allen beëindigd via dubbel 12.

Raymond van Barneveld was in 2009 de eerste die een perfecte leg wist te gooien op het belangrijkste toernooi van het jaar. De vijfvoudig wereldkampioen nam een editie later ook de tweede negendarter voor zijn rekening.

Adrian Lewis gooide in 2011 de derde negendarter op het PDC WK en is de enige speler in de historie van het wereldkampioenschap die dit presteerde in de WK-finale. In 2012 was het tweemaal raak. Dean Winstanley gooide er één tegen Vincent van der Voort, een week later herhaalde Michael van Gerwen deze prestatie tegen James Wade.

Een jaar later werden er zelfs twee negendarters op één dag gegooid. Terry Jenkins wierp een negendarter tegen Per Laursen, Kyle Anderson gooide hem tegen Ian White. Beiden verloren overigens ook hun wedstrijd in de eerste ronde.

Lewis wierp in 2014 zijn tweede perfecte leg op het WK, dit was in de derde ronde van het toernooi tegen Van Barneveld. Ook ‘Jackpot’ zou zijn wedstrijd uiteindelijk verliezen.

Anderson was in 2016 de laatste die een 9-darter gooide op het PDC World Darts Championship. In zijn met 6-0 gewonnen halve finale tegen Jelle Klaasen wierp hij in de eerste set een perfecte leg.

Tags: | | |

Schrijver: Pieter Verbeek