De PDC heeft een video online gezet, waarin de weg van Peter Wright richting zijn allereerste wereldtitel op het WK Darts te zien is.

De nummer zeven van de plaatsingslijst ontsnapte in zijn eerste partij op het WK Darts aan uitschakeling tegen Noel Malicdem. Laatstgenoemde kreeg één matchdart om Wright vroegtijdig uit het toernooi te knikkeren. Uiteindelijk won Snakebite na een beslissende leg van de Filipijnse darter.

Ook tegen Seigo Asada (4-2) en Jeffrey de Zwaan (4-3) ging het vervolgens moeizaam. Tegen De Zwaan had het een stuk makkelijker gekund, maar de voormalig UK Open-kampioen liet zich in slaap sussen door de Nederlander en De Zwaan kwam van een 3-0 achterstand terug tot 3-3. Een verlenging bood vervolgens opnieuw uitkomst voor de kleurrijke Schot.

Zijn beste wedstrijd speelde Wright in de kwartfinale, waarin hij met 106 gemiddeld afrekende met Luke Humphries. Tegen Gerwyn Price in de halve eindstrijd leverde Snakebite ook een prima wedstrijd af.

In de finale piekte de publiekslieveling opnieuw. Titelverdediger Michael van Gerwen werd met 7-3 in sets verslagen, waardoor Wright na elf verloren finales tegen de Nederlander eindelijk aan het langste eind trok tegen zijn rivaal.

Tags:

Author: Pieter Verbeek