Volgende week keert de PDC terug in Gibraltar voor het jaarlijkse Euro Tour-toernooi op het Iberische schiereiland. Zoals gewoonlijk zien we ook vier thuisspelers terug in het toernooi, dus maken vier Gibraltarezen hun opwachting op de Gibraltar Darts Trophy.

Dyson Parody stal vorig jaar de harten van het thuispubliek door de kwartfinale te halen. Parody knikkerde Dirk van Duijvenbode, Jelle Klaasen en Max Hopp uit het toernooi en kreeg zelfs matchpijlen om Michael van Gerwen te verslaan. Deze wist hij niet te benutten, waardoor ‘Mighty Mike’ ontsnapte en later de eindzege opeiste.

‘Dynamite Dyson’ viel echter niet alleen op door zijn spel, ook zijn maniertjes op het podium trokken de aandacht, tot hilariteit van de commentatoren. Tegen Van Gerwen moest Parody zelfs door scheidsrechter George Noble tot de orde worden geroepen.

Zijn gedrag werd ook niet gewaardeerd door de DRA (tuchtcommissie red.), Parody kreeg een boete opgelegd van 350 pond voor zijn gedrag in de partij tegen Van Gerwen.

Tags: , ,

Author: Pieter Verbeek