Adam Smith-Neale was zondagavond ondanks zijn nederlaag in de voorronde van Lakeside de meest besproken man van de avond. De Engelse darter betrad het podium van de zaal in Frimley Green met twee krukken en hield tijdens de wedstrijd één van de twee krukken in zijn hand.

De verrassende winnaar van de Winmau World Masters in 2018 brak eind november zijn been op verschillende plaatsen na een verblijf in Italië. Hoewel Smith-Neale in de laatste week van december aan fysiotherapie begon, weigerde hij zijn debuut op Lakeside in het water te laten vallen.

‘Bull Dog’ reisde ondanks zijn zware blessure af naar Lakeside, waar hij vervolgens kansloos met 3-0 in sets verloor van Mark McGrath. Als pleister op de wonde kreeg Smith-Neale wel een bedrag van tweeduizend pond aan prijzengeld voor zijn opwachting in Frimley Green. Zijn tegenstander McGrath treft tweevoudig toernooiwinnaar Glen Durrant in de eerste ronde.

Klik hier voor meer informatie over BDO Lakeside 2019, waaronder het toernooischema en de verdeling van het prijzengeld.

Evert Zomer

Foto: Evert Zomer

Tags: | |

Schrijver: Pieter Verbeek