Michael van Gerwen heeft een klein rolletje gespeeld in een filmpje van wielerploeg Jumbo-Visma waarin het nieuws over de contractverlenging van wielrenner Primož Roglič bekend werd gemaakt.

Roglič is een voormalig schansspringer. Enkele jaren geleden maakte de Sloveen de overstap naar het wielrennen en momenteel staat hij op het punt om de Vuelta (Ronde van Spanje) te winnen.

Zijn goede prestaties leverde hem een contractverlenging op bij de Nederlandse wielerploeg. Bij de bekendmaking van dat nieuws besloot het social mediateam in te spelen op het eerdere sportverleden van Roglič.

Atleten uit andere takken van sport, met naast Van Gerwen ook voetballer Frenkie de Jong en schaatser Sven Kramer, nodigen de Sloveense wielrenner uit om weer van sportberoep te switchen.

In de video zegt Van Gerwen dat hij wel een nieuwe teamgenoot kan gebruiken omdat Raymond van Barneveld binnenkort stopt. Ploegbaas Richard Plugge moet hem echter teleurstellen en vervolgens is te zien dat Roglic heeft bijgetekend tot 2023.

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek