Simon Whitlock en Michael van Gerwen waren uitstekend op dreef met hun finishes tijdens de eerste speelronde van de Premier League Darts. ‘Mighty Mike’ noteerde een finishpercentage van 58 procent.

‘The Wizard’ deed daar nog een flinke schep bovenop. Whitlock bleef nagenoeg foutloos op zijn dubbels en miste maar één pijl om een leg te winnen. De Australiër besloot de wedstrijd met een score van 88 procent.

De voormalig European Championship noteerde ook de hoogste check-out van de eerste speelronde. Whitlock wierp 160 uit in de achtste leg van zijn partij tegen Mensur Suljovic. De huidige nummer acht van de wereldranglijst won de partij uiteindelijk met 7-5 van de Oostenrijker. Rob Cross wordt zijn tegenstander tijdens de tweede speelronde aanstaande donderdag.

Van Gerwen liet vorige week donderdag ook een aantal uitstekende check-outs zien. Cross was toen de opponent van de 28-jarige Nederlander en moest toezien hoe de nummer één van de wereld driemaal een 114 finish wist te gooien. Zijn komende tegenstander, Peter Wright, was minder scherp op zijn dubbels in Dublin. ‘Snakebite’ had maarliefst 21 pogingen nodig om zes dubbels te raken.

De tweede speelronde van de Premier League Darts wordt in Cardiff gespeeld. Michael Smith opent de avondsessie met een duel tegen Daryl Gurney. Gerwyn Price neemt het in eigen land op tegen tweevoudig wereldkampioen Gary Anderson. Raymond van Barneveld kruist de degens met Mensur Suljovic in de laatste partij van de avond.

Tags: | |

Schrijver: Pieter Verbeek