Wat begon met een mooie actie van de heren van Veronica Inside voor mensen met een verstandelijke beperking, eindigde met een sneer van Johan Derksen naar de darters.

Bij Veronica Inside was een verzoek ingediend door ’s Heeren Loo, een instelling voor verstandelijk gehandicapten. Volgens tafelheer Wilfred Genee is het aan hen heel moeilijk om duidelijk te maken waarom zij momenteel – door de coronacrisis – niet naar buiten mochten. Genee beloofde om samen met Derksen, René van der Gijp en gast Wim Kieft vanaf de studiotafel te zwaaien naar de mensen in die instelling.

Aan dat verzoek werd gehoor gegeven. Daarmee was de kous nog niet af. ”Als we naar verstandelijk gehandicapten zwaaien, laat ik dan ook even zwaaien naar alle darters”, riep Derksen, waarna hij triomfantelijk met zijn middelvinger richting de camera zwaaide.

”Ajoh, die doen geen vlieg kwaad”, reageerde collega Van der Gijp op de actie van de besnorde analist. ”Dat doen ze ook niet”, reageerde de voormalig hoofdredacteur van het voetbalblad Voetbal International lachend. ”Maar die zijn ook niet helemaal jofel. In zo’n raar overhemd en met twee van die lekkere wijven.”

Bekijk het fragment terug in de onderstaande video.

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek