Justin Pipe blijft een haat-liefde verhouding onderhouden met het Duitse publiek. Enkele jaren geleden ging Pipe na afloop van een finale op de Euro Tour zelfs het publiek in om de fans te bedanken voor hun steun, hoe anders was dat zaterdagmiddag op de European Darts Matchplay.

Tijdens het duel tegen Joe Cullen (6-2 verlies), ging het Duitse publiek flink tekeer toen ‘The Force’ zijn pijlen aan het werpen was. Nu is Pipe wel het één en ander gewend wat betreft het gejoel tijdens zijn beurten, maar wat er zaterdag gebeurde leidde tot flinke frustratie bij de 45-jarige Brit.

”Ik mocht niet in mijn spel komen, weerzinwekkend. Maar wie kan het wat schelen? Niemand”, startte Pipe zijn relaas in een inmiddels verwijderde tweet.

”Het publiek was schandalig, één van de ergste die ik heb meegemaakt en ik heb toch al de nodige ervaringen gehad op dit gebied. Er was eerst boe-geroep en daarna een hoop geschreeuw. Het was niet de schuld van de scheidsrechter. Ik vroeg Huw (Ware red.) om er niks van te zeggen, want dan maak je het alleen maar erger.”

Het is niet de eerste keer dat de Pipe in aanvaring komt met het publiek. Op de Players Championship Finals 2011 werd hij hoorbaar afgeleid door een schreeuwende fan toen de Engelsman voor de wedstrijd aan het gooien was. Pipe kreeg vervolgens bijval van Mark Webster, die van het incident profiteerde door in de beslissende leg dubbel 10 te raken.

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek