Het programma Nieuwsuur kwam zaterdagavond met een rubriek over matchfixing in de sport. Ook de dartssport passeerde de revue. Raymond van Barneveld werd daarin gevraagd naar zijn mening.

”Je hebt er soms wel eens wedstrijden bijzitten waarvan je denkt; ‘hoe kan dit’? Als een bekende darter bijvoorbeeld 6-0 op zijn kont krijgt, dan vraag je je af of hij er geen zin in heeft vandaag. Dat vertellen ze mij dus niet.”

”Er lopen natuurlijk niet altijd poppetjes rond met de naam Raymond van Barneveld of Phil Taylor. Die lagere regionen van darters, die verdienen die hoge prijzengelden niet. Die zijn met elke paar duizend pond natuurlijk zeer geholpen.

Van Barneveld, die naar eigen zeggen nog nooit is benaderd voor matchfixing, ziet ook absoluut geen heil in het verkopen van dartswedstrijden. ”Het is in mijn ogen kortetermijnpolitiek. Je verdient dan een leuk bedrag aan een wedstrijd, als je je geld überhaupt al krijgt van de gokmaffia, daarna heb je de rest van je leven die stempel en dan is het klaar. Je verkoopt gewoon jezelf en in mijn beleving heb je dan totaal geen respect voor jezelf.”

Tags:

Author: Pieter Verbeek