Wedkantoor en toernooisponsor van het WK Darts, William Hill, heeft darters gevraagd welke partij zij de beste dartswedstrijd ooit vinden.

Hoewel er ook een paar verrassende antwoorden naar voren komen, worden drie specifieke duels het vaakst genoemd. Uiteraard zit de legendarische WK-finale tussen Phil Taylor en Raymond van Barneveld in 2007 in dit rijtje. De Hagenaar pakte toen zijn vijfde wereldtitel na een beslissende leg.

Ook de partij tussen Van Barneveld en Michael van Gerwen in de halve finale van het WK Darts 2017 werd genoemd. Van Gerwen gooide toen het hoogste WK-gemiddelde ooit met 114.05. Van Barneveld noteerde met 109.34 het hoogste verliezende gemiddelde in de historie van het wereldkampioenschap. Samen gooiden de twee Nederlanders het hoogste gecombineerde gemiddelde in een dartswedstrijd op het WK.

Een andere populaire wedstrijd in het rijtje van beste duels ooit is de krachtmeting tussen Phil Taylor en Adrian Lewis op de Grand Slam of Darts in 2013. Taylor noteerde een gemiddelde van 109.76, tegenover 110.99 voor Lewis. Beide Engelsen waren samen goed voor liefst 32 180-scores. Jackpot kwam in deze partij op een 8-7 voorsprong, maar de winst ging met 16-9 naar zijn stadsgenoot uit Stoke-on-Trent.

Tags:

Author: Pieter Verbeek