Ian White bleek afgelopen zondag de sterkste tijdens Players Championship 8 door van James Wade te winnen in de finale. De PDC heeft beelden van deze online nu online gezet.

Het was voor White zijn dertiende PDC-rankingtitel. Kijkend naar de gemiddeldes van The Diamond tijdens Players Championship 8, viel er niets af te dingen op zijn eindoverwinning.

Vooral tot aan de halve eindstrijd was de darter uit Stoke-on-Trent een klasse apart. William Borland (6-4 met 105 gemiddeld), Diogo Portela (6-4 met 102.4 gemiddeld), John Henderson (6-3 met 111.3 gemiddeld), Stephen Bunting (6-2 met 103.7 gemiddeld) en Dave Chisnall (6-4 met 109.7 gemiddeld) werden op overtuigende wijze verslagen.

De Engelsman viel tegen in de halve finale tegen Kim Huybrechts, maar de Belg kon niet profiteren. Met een moyenne van 89 werd Huybrechts met 7-4 verslagen. In de finale stond de nummer elf van de wereld wel weer zijn mannetje. White noteerde tegen Wade een gemiddelde van 102.1 en won al zijn acht gewonnen legs binnen vijftien pijlen.

Klik hier voor meer informatie over het Pro Tour-circuit, waaronder de verdeling van het prijzengeld.

Bekijk de finale terug in de onderstaande video.

Tags: , , ,

Author: Pieter Verbeek